Phoenix – publicatie Architectura

Artikel

Het kantoorgebouw Phoenix aan de Koning Albert II-laan onderging de voorbije jaren een grondige renovatie in opdracht van Baloise Belgium. Het gebouw werd van kop tot teen gestript en voorzien van een nieuwe buitenschil met hetzelfde uitzicht. Binnenin kreeg het gebouw nieuwe technische installaties en een high-end afwerking gericht op multi-tenant verhuring. “Het gebouw vlakbij het Brusselse Noordstation is vandaag energetisch en functioneel futureproof”, klinkt het bij abv+ architecten, dat het ontwerp uitwerkte in samenwerking met Arcade Concept en boydens engineering.

Het vernieuwde kantoorgebouw behelst een oppervlakte van 17.000 m2 verspreid over 13 bouwlagen. Het gelijkvloers wordt ruimtelijk verbonden met de eerste verdieping door het implementeren van een grote vide. Alle gemeenschappelijke functies zijn op deze twee verdiepingen gesitueerd: opdeelbare vergaderzalen van verschillende groottes, een cafetaria, een koffiebar met barista, een grootkeuken, rust- en zithoeken, concentratieplekken,… Kortom, alles om het gebouw klaar te stomen voor de toekomst.

 
© 2022 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top