City Link

Bedrijven

Bouwen van kantoren met ondergrondse parking

De naastliggende ring en de woonkern waren een cruciaal element in de stedenbouwkundige context. De vlieglijnen van de aanvlieg en vertrekroutes van de nabijgelegen luchthaven van Deurne hebben de maximale bouwhoogte bepaald.
Door de buitengevels van de bouwblokken op eenzelfde manier te behandelen, vormen de 4 bouwblokken samen een uniform geheel op de site.
De buitenschil van de bouwblokken wordt eerder massief benaderd. Het gebruikte materiaal is natuursteen, midden grijs gekleurd. Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in aluminium.
De raamopeningen zijn steeds een afwisseling van een lange en een kort element. Hierdoor kan men werken met een vast module noodzakelijk voor kantoorinrichting en kan men eveneens variatie verkrijgen in het massieve gevelvlak.
Van binnen naar buiten wordt deze eerder massieve buitenschil ervaren als een open geheel en kunnen de kantoren van veel natuurlijk licht genieten.

Hoofdcategorie Bedrijven
Locatie Berchem
Type Nieuwbouw
Oppervlakte 26.840 m2
Ondergronds 16.500 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2009
Gunningswijze Privé
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top