Kantoorgebouw Phoenix

Bedrijven

Renoveren en inrichten van een kantoorgebouw

Updates  

Kantoorgebouw Phoenix te Brussel werd in de jaren 90 gebouwd en beantwoorde niet meer aan de huidige standaarden waardoor een grondige renovatie aan de orde was.
Een van de uitgangspunten was dat het uitzicht van de buitenkant behouden moest blijven, het gebouw werd intern van kop tot teen gestript en kreeg een nieuwe buitenschil die visueel gelijkaardig is aan de bestaande. Door de technieken volledig te vernieuwen en koelplafonds met een beperkte opbouwhoogte te plaatsen verkrijgen we een grotere vrije hoogte en dus ook een ruimtelijker gevoel.

Door een deel van de bestaande vloer uit te breken en een grote vide te implementeren wordt het gelijkvloers ruimtelijk verbonden met de eerste verdieping. Alle gemeenschappelijke functies worden verdeeld over deze twee verdiepingen. Op het gelijkvloers vinden we enkele loungezones gevolgd door een cafetaria met grootkeuken en een grote monumentale trap leidt naar het nieuwe business center op de 1ste verdieping. Hier bevinden zich een aantal (opdeelbare) vergaderzalen van verschillende grootte en een goed uitgeruste koffiecorner met zithoek.

Er wordt ingezet op een high-end afwerking met het oog op multi-tenant verhuring. Alle bedrijven in het gebouw kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke faciliteiten. Zo komen we tot een energetisch en functioneel up-to date gebouw met een goede ligging vlakbij het Noordstation in Brussel.

Hoofdcategorie Bedrijven
Locatie Brussel
Opdrachtgever Baloise Belgium
Type Renovatie
Oppervlakte 17.000 m2
Ondergronds 7.000 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2020
Gunningswijze Onderhands
 
© 2024 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top