Onthaal en operatiekwartier AZ Monica

Welzijn

Bouwen van een ziekenhuisonthaal en operatiekwartier met 12 OK's

In het binnengebied van de ziekenhuissite AZ Monica te Antwerpen wordt er plaats gemaakt voor een nieuw onthaal en operatiekwartier. Dit bijkomend volume manifesteert zich als houten paviljoen: een dubbelhoge, beglaasde plint met daarboven een uitkragend volume in houten lattenwerk, bedekt met een groendak. Deze natuurlijke materialen verzachten de schaal van het volume en sluiten aan bij het groene karakter van het opnieuw aan te leggen binnengebied. Het resultaat is een harmonieus geheel dat vanuit de pit van het bouwblok een nieuwe impuls geeft aan de nabije omgeving.

Hoofdcategorie Welzijn
Locatie Antwerpen
Opdrachtgever AZ Monica Antwerpen vzw
Type Nieuwbouw
Oppervlakte 5746 m2
Ondergronds 1247 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status In uitvoering
Jaar 2022
Ism. Voorontwerpfase ism Sorgeloose
 
© 2022 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top