Open leercentrum Kindsheid Jesu Hasselt

Publiek

Renovatie mediatheek tot open leercentrum

In de bestaande mediatheek die gekarakteriseerd wordt door repetitieve licht gebogen betonnen portieken voegen we strategisch een aantal afsluitbare volumes toe. We breiden de bestaande mezzanine uit en een passerelle zorgt voor connectie met de nieuwe volumes. Door het stapelen van deze houten volumes worden verschillende zones gecreëerd die een flexibel gebruik van de ruimte mogelijk maken. Er is plaats voor een onthaalfunctie, concentratie, verpozen, overleg, studie, bijles, seminaries, workshops, etc. Zowel de horizontale als de verticale circulatie wordt zo voorzien dat de leerlingen in de verschillende zones niet door elkaar gestoord worden. De ruimtelijke beleving van de ruimte als geheel wordt behouden: in verschillende richtingen zijn er visuele doorzichten waardoor het open leercentrum een transparant karakter krijgt wat bevorderlijk is voor de sociale controle. De akoestische behandeling van plafonds en sommige wanden zorgt voor de nodige rust.

Hoofdcategorie Publiek
Locatie Hasselt, Limburg
Opdrachtgever Scholengemeenschap Secundair Onderwijs Sint - Quintinus
Type Renovatie
Oppervlakte 705 m2
Opdracht Volledige interieuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2021
Gunningswijze Openbare aanbesteding
 
© 2022 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top