Jeugd- en VerblijfCentrum

Welzijn Wonen

Bouwen van een jeugd- en verblijfcentrum in het gemeentepark te Brasschaat

Het gebouw biedt zowel groepen van jongeren, groepen met groepsleden met een beperking als gezinnen met gezinsleden met een beperking een huiselijke omgeving waarin alle gebruikers comfortabel kunnen verblijven binnen de groene parkomgeving. Het gebouw is aangepast aan de noden van mensen met een visuele- of auditieve beperking en is eveneens integraal rolstoel toegankelijk (A+ label).
De verschillende functies binnen en buiten het gebouw werden geënt op de omgeving met het oog op het realiseren van (door)zichten op het fraaie groenkader. Het volume werd zorgvuldig ingeplant op het terrein met respect voor bosranden en waterlopen.
De typologie, inplanting en materiaalkeuze zorgen voor een maximale integratie van het project in zijn groene omgeving.

Hoofdcategorie Welzijn Wonen
Locatie Brasschaat
Opdrachtgever Toerisme Vlaanderen
Type Nieuwbouw
Oppervlakte 2.600 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2015
Gunningswijze Design en Build (Finance en Maintenance) Wedstrijd
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top