Woning Printscreen

Wonen

Verbouwen van een herenhuis

Deze verbouwing omhelst de afbraak van de traditionele 19de eeuwse achterbouw aan een herenhuis in de wijk Zurenborg in Antwerpen en het optrekken van een nieuwe achterbouw met leefkeuken en een bureau op verdieping. De badkamer werd in het - in 2008 gerenoveerde - hoofdgebouw ingericht.
De oplossing op de verdieping bestaat erin een bureauruimte in de lengte-as van de woning te realiseren met vide thv het hoofdgebouw. Deze vide brengt gefilterd licht in de traphal en levert doorzichten.
Op het gelijkvloers werd gewerkt met een op maat gemaakte kastelement dat keuken, berging en wc herbergt. Samen met het nog te plaatsen zitmeubel accentueert dit de lengtewerking. Achteraan is een grote glaspartij aan de tuinzijde. De materialisatie en detaillering is strak modern: het interieur is een combinatie van multiplex in Amerikaanse notelaar, wit gelakte kastdeuren en carrara-marmer voor de bemeubeling en gepolierde beton als bevloering. Dit contrast met de oude elementen in huis verstrekt beide en de keuze van de materialen zorgt tevens voor harmonie. De achtergevel werd afgewerkt met grijze vezelcementplaten in een vrije ritmering.

Hoofdcategorie Wonen
Locatie Antwerpen
Type Renovatie
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2013
Gunningswijze Privé
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top