Mutas

Bedrijven

Uitbreiding en verbouwing bedrijfsgebouw

Het zenuwcentrum van de verschillende activiteiten van Mutas is de mutualistische alarm- en zorgcentrale die in 2014 nood had aan capaciteitsuitbreiding. Het ontwerp omvat een herconditionering van het huidige gebouw en een uitbreiding van het kantoorvolume aan de achterzijde.
De gehele kantooromgeving werd vormgegeven: centraal en aan de zijkanten bevinden zich - in een vrije vorm - vergaderzalen en dienende functies uitgewerkt met glazen wanden met houten kaders en invulpanelen met akoestische demping. Dit speels effect in vorm en kleur contrasteert met de strakke lijnvormige bureauopstelling.
De buitengevel is opgebouwd uit zwart gebeitste beplanking met grote raampartijen. Deze gevelbehandeling en de beperkte hoogte aan de straatzijde zorgen ervoor dat het gebouw zich niet toont als een klassiek kantoorgebouw maar daarentegen een gepast antwoord geeft op de omliggende bebouwing die gekenmerkt wordt door lage woningbouw.

Hoofdcategorie Bedrijven
Locatie Zellik
Opdrachtgever Mutas vzw
Type Nieuwbouw, Renovatie
Oppervlakte 1985 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2017
Gunningswijze Openbare aanbesteding
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top