Stadsfeestzaal

Publiek

Wederopbouw stadsfeestzaal en renovatie bestaande appartementen

De honderd jaar oude Antwerpse Stadsfeestzaal, die in 2000 door een brand bijna geheel werd verwoest, is helemaal gerestaureerd. De oude feestzaal is nu een nieuw, overdekt binnenplein met daarrond ruim veertig nationale en internationale handelszaken. Het winkelcentrum telt drie ondergrondse en drie bovengrondse verdiepingen die bereikbaar zijn via liften en roltrappen. Een ruime doorgang op het gelijkvloers verbindt de Meir met het Hopland en versterkt zo de winkelkern van de stad. Het geklasseerde Van Averbekegebouw heeft opnieuw een volwaardige residentiële invulling gekregen en de appartementen langs de Meir werden gerenoveerd.

Hoofdcategorie Publiek
Locatie Antwerpen
Opdrachtgever Multi Development Belgium NV
Type Renovatie
Oppervlakte 25.000 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2007
Gunningswijze Kandidatuurstelling
Ism. Ar. Ro Berteloot
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top