Antwerps Sportpaleis

Publiek

Renoveren van multifunctionele sport en evenementenhal

Deze opdracht omvatte de totaalrenovatie van de multifunctionele sport- en evenementenhal vanuit een visie van duurzaamheid, ecologie, toegankelijkheid en comfort door de vervanging van tribunes en realiseren van ondersteunende functies zoals Vip-lounges, food & beverage, ...
Het dak - een landmark langsheen de Ring van Antwerpen - werd eveneens volledig vernieuwd waarbij het kleurenpatroon van de dakbekleding de onderliggende staalstructuur reflecteert én waarbij er eveneens zonnepanelen werden geïntegreerd. Het logo van de Provincie Antwerpen is enkel vanuit de lucht leesbaar en vanop de Ring abstract waarneembaar.
Resultaat is een vernieuwde evenementenhal met een capaciteit van 23.300 toeschouwers.

Hoofdcategorie Publiek
Locatie Antwerpen
Opdrachtgever NV Antwerps Sportpaleis
Type Renovatie
Oppervlakte 38.000 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Opgeleverd
Jaar 2013
Gunningswijze Privé Onderhands
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top