Sporthal Rode Loop II

Publiek

Uitbreiding van bestaande sporthal

Tegen de bestaande sporthal werd een nieuwe sporthal gebouwd. Het ontwerp streeft naar een natuurlijke verankering in zijn omgeving, als deel van het groene hart van Merksem. Het volume van het bestaande gedeelte laat zich kenmerken door een plint op menselijke schaal die de ondersteunende functies bevat. Bovenop deze plint is het volume van de sporthal afzonderlijk leesbaar. De uitbreiding sluit hierbij aan. Verticaal geplaatste houten kepers in Thermowood kenmerken het bovenliggend volume. De lichte houtkleur en de kleine sectie van de houten kepers zorgen voor een verfijnd en rustig beeld. Dezelfde tactiliteit van de materialisatie van het gevelbeeld wordt gebruikt in het ontwerp van de binnenruimtes.

Het warme effect van de houten gevelbekleding vinden we terug door het gebruik van houten liggers als structurele elementen. De toegangen zijn telkens transparant uitgewerkt wat de leesbaarheid aan de buitenzijde vergroot. Om de groene omgeving waarin het project zich kadert zoveel mogelijk te betrekken bij de sportbeleving wordt er vanuit de sporthal op het niveau van het maaiveld een diagonaal doorzicht gecreëerd.
Het ontwerp staat voor eerlijke materialisatie: structuur en betonblokken blijven in het zicht.

Hoofdcategorie Publiek
Locatie Merksem
Type Nieuwbouw
Oppervlakte 2.800 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status In uitvoering
Jaar 2018
 
© 2019 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top