Woonzorgcentrum met assistentiewoningen te Assenede

Welzijn Wonen

Vernieuwbouw van een woon- en dagzorgcentrum met 12 assistentiewoningen

In een groene omgeving te Assenede wordt een bestaand volume verbouwd en een nieuw volume toegevoegd. De vorm en het uitzicht van het bestaande gebouw blijft behouden terwijl het nieuwe gedeelte zich laat kenmerken door een duidelijk te onderscheiden plint die de volumes erboven visueel als een geheel verbindt. Door middel van insprongen en een gevarieerd gebruik van frisse kleuren en warme materialen oogt de nieuwbouw minder massief en ontstaat er een huiselijke, informele sfeer. De gebouwen streven naar een natuurlijke verankering in de omgeving, rondom wordt een groene zone aangelegd met tal van mogelijkheden tot ontspanning: petanquebanen, zitbanken, speeltuin, een cafetaria met terras. Bedoeling is dat zowel de bewoners van het woonzorgcentrum als de buurtbewoners gebruik kunnen maken van deze parkomgeving. Er worden geen afsluitingen of omheiningen op het terrein geplaatst om zo het open karakter te bewaren.

Hoofdcategorie Welzijn Wonen
Locatie Assenede, Oost-Vlaanderen
Opdrachtgever Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu
Type Nieuwbouw, Renovatie
Oppervlakte 11.000 m2
Ondergronds 1.300 m2
Opdracht Volledige architectuuropdracht
Status Studiefase
Jaar 2022
 
© 2022 abv+ architecten Gebruiksvoorwaardes Cookie policy. Website by Shtick
Top